DINN2 - Commotion

Commotion

DINN2, Eindhoven

DINN2 - Commotion

In DINN2 gaan Olivier van den Brandt en Carlos Gonzales Moreno verder met het onderzoek naar de relatie tussen technologie en kunst om de moderne menselijkheid vorm te geven. In september presenteerden zij de eerste versie van DINN. Nu is er de verbeterde opvolger, uiterlijk vrijwel hetzelfde gebleven, maar intern is het nodige veranderd. De objecten staan nu in de etalage en zijn ieder moment aan te spreken; de ligt interactie (bijna) op straat.

In de zoektocht naar interactie en humanistisch denken kozen Olivier en Carlos ervoor om verwante kunstenaars en soortgelijke kunstwerken te presenteren, bij wijzen van onderzoek naar waar de grenzen van de mens(elijkheid) liggen:

• de Braziliaanse Alexandre Andrade werkt voornamelijk met data en is daarnaast grafisch ontwerper. De poster is van zijn hand;

• Tsang Antony is de schrijver van het essay Read from the Middle – over de relatie HongKong en kunst. De tekst is te lezen zoals data over het internet wordt verspreid: gefragmenteerd en via de efficiëntste weg.

• Ildikó Horváth maakt interactieve installaties en zal haar werk alleen presenteren tijdens het openingsweekend.

• Quintus Glerum onderzoekt met animatie-technieken en robotica de consquenties van technologie op de mens.